Kekebalan: Kumaha cara ningkatkeun? Naon kadaharan anu pangsaéna?

Kekebalan: Kumaha cara ningkatkeun? Naon kadaharan anu pangsaéna?

Penting pisan yén awak manusa sok aya imunitas anu luhur, sabab éta anu ngabélaan urang tina panyakit, sareng nalika imunitas rendah urang cenderung katépaan ku virus, sapertos flu, atanapi bahkan panyakit anu langkung serius. . Salajengna, ku imunitas anu handap urang ngaraos langkung capé, kirang daék komo ngaganggu wanda urang. Tapi dimungkinkeun pikeun meunangkeun deui kekebalan ngaliwatan dahareun, anjeun terang? Milih tuangeun anu leres tiasa ngabantosan imunitas anjeun sareng nyegah panyakit naon waé anu ngarugikeun anjeun, sabab tuangeun beunghar ku vitamin, mineral sareng sababaraha zat sanés anu diperyogikeun ku awak pikeun langkung saé. Upami anjeun terang kadaharan anu pangsaéna pikeun nguatkeun imunitas, anjeun moal kedah nganggo suplemén pikeun ningkatkeun kasihatan anjeun.

Jam sabaraha imunitas janten handap?

Imunitas, nyaéta pertahanan awak urang gumantung kana sababaraha faktor pikeun salawasna luhur sareng mayungan urang tina panyakit, tapi aya waktos anu tangtu dina sataun nalika flu langkung handap atanapi tiris nyerang urang. Sareng seueur jalma nyalahkeun usum tiris pikeun éta, aranjeunna nyarios yén ngarobah cuaca ngajantenkeun urang ngarasa goréng sareng gampang gering, tapi éta henteu ngan kusabab parobihan cuaca, tapi kusabab tempat urang cicing. Kalayan usum tiris sareng hawa tiis datang, biasa pikeun tempat-tempat anu katutup janten langkung rame ku jalma-jalma anu hoyong nyalindung tina hawa tiis, janten seueur jalma anu beredar di tempat anu katutup anu sami ngajantenkeun lingkungan anu sampurna pikeun népakeun virus sareng baktéri ku lingkungan. Janten, sistim imun kedah damel langkung hésé pikeun membela awak sareng ditungtung imunitas rendah sareng dina sababaraha waktos éta tiasa néwak sababaraha panyakit.

Janten dina waktos ayeuna perlu diperhatoskeun langkung seueur kana tuangeun, dimana dimana urang ngonsumsi tuangeun anu tiasa ngabantosan ningkatkeun imunitas, gaduh bobo anu saé, latihan sareng ogé nyobian ngirangan setrés sapopoé.

Kadaharan luhur anu ningkatkeun imunitas

Diét urang mangrupikeun salah sahiji anu penting pikeun ngajaga kekebalan anu saé dina awak, sabab éta ngaliwatan kadaharan anu urang konsumsi anu urang bakal nampi vitamin, mineral sareng seueur zat anu urang peryogikeun pikeun awak tiasa dianggo saé. Kadaharan utama anu ngabantosan imunitas awak nyaéta buah-buahan seger, sayuran, sareng katuangan anu henteu diolah, tapi dina kaseueuran kasus kami henteu ngagaduhan jumlah anu leres. Pariksa daptar di handap ieu sareng tuangeun utama pikeun nguatkeun imunitas:

  • Bawang bodas: Bawang bodas tiasa dianggo dina sababaraha jinis tuangeun, sabab éta mangrupikeun rempah anu paling serbaguna anu aya, sajaba ti éta, ngandung zat anu ngaktipkeun allicin, anu tanggel waler pikeun inféksi sareng baktéri. Jalma anu ngonsumsi langkung seueur bawang bodas kurang kamungkinan kana diseurikeun.
  • Kaldu hayam: pastina nalika anjeun ngagaduhan hawa tiris, atanapi jalma anu anjeun kenal, anjeun dititah gaduh kaldu hayam, salaku pernyataan yén éta ngabantosan pamulihan ti pilek sareng flu, sareng naékkeun imunitas, leres pisan. Éta ngaleupaskeun amino asam sistein, anu tanggel waler pikeun merangan baktéri sareng nguatkeun sistim imun.
  • Yogurts: Lactobacilli hirup anu aya dina yogurt mangrupikeun baktéri anu séhat anu diperyogikeun ku awak urang pikeun langkung saé, éta ngajaga peujit tina kuman anu nyababkeun panyawat.
  • Teh: Teh nyaéta inuman anu ngagaduhan fungsi antioksidan anu ngarangsang ningkat imunitas sareng ogé ngagentoskeun tegangan.
  • Buah jeruk: Jeruk, jeruk nipis sareng buah-buahan sanés anu euyeub ku vitamin C ngabantosan ningkatkeun imunitas, khususna dina pangobatan pilek sareng flu. Tapi langkung anjeun nyéépkeun buah-buahan ieu sateuacan anjeun gering, langkung saé sistem imun anjeun. Buah-buahan sanés anu euyeub ku vitamin C nyaéta pelem, nanas, strawberry, pepaya, kiwi, jambu, acerola sareng blackcurrant.
  • Daging: Séng penting pisan pikeun nguatkeun imunitas, sareng éta tiasa dikonsumsi ngalangkungan sapi sareng sapi. Kalayan konsumsi Séng, dimungkinkeun pikeun nyingkahan sababaraha inféksi, sabab éta jawab pangembangan sél bodas awak.

Naha tulisan ieu ngabantosan anjeun? Béjakeun ka kami di dieu di koméntar!

Tambah Comment