Multivitamin: kanggo naon? Kumaha cara nyandak? Naha penting pikeun awak?

Multivitamin: kanggo naon? Kumaha cara nyandak? Naha penting pikeun awak?

Awak urang peryogi nutrisi pikeun tetep séhat. Tapi kusabab henteu ngadamel sadaya nutrisi ieu diperyogikeun, urang kedah kéngingkeunana ngalangkungan diet saimbang atanapi bahkan ngalangkungan suplemén, éta sababna panggunaan multivitamin janten langkung seueur.

Upami anjeun hoyong terang sakedik perkawis multivitamin, tulisan ieu kanggo anjeun, cicing sareng kami sareng naroskeun sadaya patarosan ngeunaan éta!

[sambel]

Naon multivitamin?

Multivitamins ogé katelah multivitamins mangrupikeun kompléks vitamin ésénsial pikeun awak urang anu dijual pikeun nyumponan kabutuhan mikronutrién nalika kadaharan henteu tiasa ngahontal sadaya kabutuhan gizi.

Bertentangan sareng naon anu dipikirkeun ku jalma, multivitamin henteu ngan ukur nyayogikeun kakurangan vitamin anu kabuktosan, tapi ogé bertindak salaku panguat sistem imun anu kuat, sahingga ngagaduhan tindakan pencegahan pikeun sagala rupa panyakit sareng ningkatkeun kualitas kahirupan jalma.

Kanggo naon?

Urang tiasa nyatakeun yén multivitamin ngalayanan pikeun nyayogikeun sagala rupa kabutuhan pikeun vitamin sareng mineral anu diperyogikeun ku awak pikeun fungsina anu sampurna, tapi éta henteu dihasilkeun dina awak éta sorangan sareng anu sering henteu dikonsumsi kusabab seueur pangan anu henteu saé.

Sadayana, awak urang peryogi langkung ti 15 mineral sareng sering ampir teu mungkin pikeun diala sacara alami kalayan kualitas sareng kuantitas anu saéna, anu nyababkeun awak utamina henteu aya zat beusi, kromium, magnesium, tambaga, iodin, selenium, seng, kalsium , mangan sareng anu sanésna, ngajantenkeun rohangan pikeun sagala rupa kontaminasi sareng panyakit.

Sareng naha naha ngagunakeun suplemén vitamin sareng mineral janten penting.

Multivitamin

Naon manpaat multivitamin?

Tanpa tumut kana sadaya sanyawa tina multivitamin, kami bakal ngalaan sababaraha kauntungan utama anu kapendak tina panggunaan na:

  • Ngaronjatkeun paningali, kulit, huntu sareng kuku, hatur nuhun ka vitamin A;
  • Fungsi hadé tina sendi sareng ogé sistem sirkulasi;
  • Meungpeuk hormon kortisol anu langsung dikaitkeun sareng katabolisme;
  • Pelepasan hormon Tumuh;
  • Aktip otak sareng jantung anu hadé;
  • Ngurangan radikal bébas anu dipikahoyong, nyaéta agén anu nyerang awak;
  • Regenerasi sélular utamina ngalangkungan tindakan vitamin A sareng D dina formasi sél anyar;
  • Optimisasi metabolisme sabab ogé ngandung vitamin ti B kompléks.

Kumaha cara nyandak?

Sacara umum, henteu aya masalah ngeunaan cara ngagunakeun multivitamin, tapi hiji-hijina rekomendasi pikeun kéngingkeun anu pangsaéna tina multivitamin nyaéta nganggo sapopoé sasarengan. Aya tuang padet, langkung saé sumber gajih, kusabab vitamin A, D , E sareng K leyur khusus dina jinis gizi ieu, sareng kacilakaan anu dihasilkeun ku lambung tiasa ngabantosan pencernaan tuangeun sareng ogé resep kana rusakna sareng nyerep sadaya nutrisi sanés anu aya dina multivitamin.

Dina urutan pikeun maksimalkeun pungsi panggunaan produk ieu disarankeun anjeun nganggo saatos latihan pikeun tuangeun anu munggaran, tetep kana jadwal sabisana.

Conto tuang padet sareng lemak kanggo nyandak sareng multivitamin:

  • Sangu sareng daging beureum;
  • Pancake sareng mentega suuk sareng cau;
  • Omelet kalayan endog sareng oat.

Tapi éta penting pisan pikeun konsultasi sareng dokter, janten anjeunna tiasa nyaritakeun cara anu pangsaéna pikeun ngagunakeun siki vitamin sareng mineral ieu pikeun ningkatkeun nyerep manpaatna.

nyandak multivitamin

Lavitan multivitamin

O lavitan mangrupikeun garis lengkep vitamin, kalayan langkung ti 10 taun di pasar sareng éta pasti salah sahiji mérek paling sering dianggo di nagara éta.

Lavitan nawiskeun multivitamin khusus pikeun unggal jenis tujuan, sareng tanpa ragu éta mangrupikeun salah sahiji pilihan anu pangsaéna dinten ieu, sabab anjeun bakal ngagaduhan produk anu ngagaduhan nutrisi anu diperyogikeun ku awak anjeun ayeuna.

Centrum

Mérek ngarah séjén nalika ngeunaan multivitamins nyaéta Centrum, anu ngagaduhan garis lengkep vitamin sareng mineral pikeun nyumponan unggal jinis kabutuhan awak.

Ku ngagunakeun produk ieu tiasa waé anjeun ngagaduhan sanyawa lengkep pikeun nyumponan kabutuhan awak anjeun.

Multivitamin anu mana anu kuring kedah pilih?

Duanana Lavitan sareng Centrum mangrupikeun multivitamin anu saé. Ku alatan éta, salah sahiji tina dua mérek ieu bakal ngabantosan nyandak anjeun hasil anu diarepkeun, tapi, upami anjeun henteu ragu mana anu pangsaéna, kami nyarankeun anjeun nganalisis mana anu paling cocog pikeun kabutuhan awak anjeun.

Naha masih aya patarosan? Ninggalkeun koméntar!

Tambah Comment