Lentil: Panggihan jinisna, warna, tabel nutrisi sareng kumaha cara ngadamelna!

Lentil: Panggihan jinisna, warna, tabel nutrisi sareng kumaha cara ngadamelna!

Dina akhir taun, konsumsi lentil terkenal pisan pikeun tuangeun Taun Anyar, tapi ogé dianggo saé dina Natal. Salaku tambahan pikeun séhat, ngeunah, bergizi, lentil ngagaduhan aspek mistisna, anu ngajantenkeun aranjeunna seueur dianggo dina waktos taun ieu.

Dina jejer ieu anjeun bakal diajar ngeunaan jinis utama lentil, kumaha éta kedah dianggo, terang tabel nutrisi sareng inpormasi anu sanés ngeunaan ngeunah ieu. Parios!

[sambel]

Jinis lentiljenis lentil

Lentil mangrupikeun séréal, séréal, sareng pasipatanna mirip pisan sareng kacang, sanaos disiapkeun ku cara anu rada béda.

Sapertos kacang, aya sababaraha jinis lentil anu dibagi ku warna. Anu paling umum nyaéta coklat, biasana dina tuangeun Taun Anyar sareng Natal, tapi sanés ngan ukur hiji-hijina.

Salian coklat, aya beureum, héjo, hideung, konéng sareng jeruk. Aya seueur jinis sareng sakedik béntenna, kecuali detail-detail alit dina rasa.

Kauntungannana warna sareng jinis nyaéta anjeun tiasa ngawarnaan tuangeun atanapi piring anjeun. Anggo langkung ti hiji jinis lentil atanapi piring kontras tina warna anu dipilih.


Tingali ogé pentingna meakeun kemangi!


Sakumaha?

Lentil aya dina bagian sisikian supermarket, caket kacang sareng nasi sareng biasana hargana 3 dugi ka 5 reais sakilo. Beuki deukeut kana usum liburan, beuki mahal.

Di kalolobaan supermarket umum, anjeun ngan ukur tiasa mendakan anu coklat, anu paling umum. Jenis anu sanésna langkung sering di supermarket anu langkung khusus, kalayan sisikian sareng produk anu dibédakeun sanés.

Anu warna ieu, langkung bénten, ogé ngagaduhan nilai langkung luhur tibatan coklat, anu lumayan mirah dina kaayaan inflasi normal sareng kaayaan panén.

Kumaha meakeunna?

rebus lentil

Henteu kakirangan resep lentil. Biasana disajikeun sasarengan sareng sangu, anu masihan rasa anu langkung sengit, ogé tékstur anu saé, kusabab lentil langkung sesah tibatan nasi, bahkan nalika asak.

Resep anu umum pisan pikeun nambihan lentil warna ka salad. Enak pikeun masak heula, sanaos upami anjeun hoyong langkung seueur dente, ngeunah pisan, upami dibumbui leres sareng nawiskeun asakan renyah anu saé.

Aya ogé sup lentil anu tiasa disayogikeun sareng daging atanapi sakadar bumbu. Pilihan anu saé, khususna pikeun dinten anu langkung tiis.

Méja gizi

Lentil beunghar pisan ku protéin. Tina anu disebat asam amino ésénsial, nyaéta anu teu ngahasilkeun awak, tina 20 anu aya, éta ngagaduhan 18. Salaku tambahan, éta ogé beunghar serat sareng lemah pisan gajih, penting pikeun anu séhat, hampang sareng diét saimbang.

Éta ngagaduhan seueur vitamin B6 sareng asam folat, anu saé pikeun kaséhatan awéwé. Éta ogé ngagaduhan seueur karbohidrat, tapi kaseueuranana serat, karbohidrat saé, anu ngaleungitkeun sareng henteu ngumpulkeun lemak awak.

Naha éta ngagaduhan protéin?

lentil sareng wortel parut sareng tomat

Lentil sacara praktis gaduh sadayana asam amino ésénsial anu diperyogikeun ku awak manusa. Kalayan kecap séjén, éta beunghar pisan ku protéin, ampir 10% sadaya lentil mangrupikeun protéin, langkung seueur tibatan sababaraha daging.

Sareng karbohidrat?

Leres, sakitar 20% lentil mangrupikeun karbohidrat, sapertos séréal anu sanés. Bédana na nyaéta karbohidrat asalna tina serat diet, anu ngabantosan dina ngaleungitkeun lemak, gula, pangaturan peujit sareng, akibatna, ngirangan beurat badan.

Tangtosna, éta kedah dikonsumsi kalayan ati-ati, tanpa kaleuleuwihi. Upami anjeun tuang seueur lentil unggal dinten, tibatan kaleungitan beurat sareng ngalakukeun éta kalayan saé, éta bakal ngajadikeun anjeun gendut. Ku sabab éta, salawasna saé pikeun mencét konci saimbang, tuangeun anu séhat, sakedik tina unggal hal pikeun nyingkahan kaleuleusan sareng masalah anu dibawa.

Éta mangrupikeun tuangeun anu beunghar pisan anu bakal ngajantenkeun tuangeun anjeun langkung séhat sareng ogé nyandak tuah sareng karaharjaan pikeun perayaan Taun Anyar anjeun. Upami anjeun masih gaduh patarosan ngeunaan lentil sareng kagunaanna, tinggalkeun koméntar ieu di handap!

Tambah Comment