Chickpeas: Tingali manpaatna sareng kumaha anjeun nyiapkeun ngeunah ieu di bumi!

Chickpeas: Tingali manpaatna sareng kumaha anjeun nyiapkeun ngeunah ieu di bumi!

O anak ayam éta mangrupikeun jenis séréal anu seueur dianggo sareng dikonsumsi, utamina ku jalma anu nuturkeun a diet vegan, anu salah sahiji anu nganggo nol konsumsi produk sato. Ieu sabab mangrupakeun sisikian anu beunghar ku protéin sareng nyayogikeun kabutuhan protéin pikeun jalma anu hirup tanpa daging.

Dina topik di handap ieu, anjeun bakal diajar ngeunaan manpaat utama tina kacang buncis, ogé resep naon anu anjeun tiasa bikeun ku séréal ieu di bumi. Parios!

[sambel]

Benefícios

manpaat cukpea

Chickpeas beunghar pisan ku serat sareng ieu ngabantosan sadaya prosés sistem pencernaan sareng ngabantosan jalma pikeun ngirangan beurat, ngaleungitkeun lemak sareng karbohidrat anu teu dihoyongkeun. Salaku tambahan, kapasitas protéinna anu luhur ngajantenkeun anjeun ngagaduhan massa langsing tinggi, anu bakal ngajantenkeun awak anjeun langkung kuat sareng langkung séhat.

Mangpaat anu penting pisan nyaéta ngabantosan ngaleungitkeun glukosa tina getih, anu saé pikeun anu ngagaduhan diabetes atanapi anu ngagaduhan masalah kaséhatan ieu. Gandumna ngabantosan dina masalah sanés sistem kardiovaskular, sapertos nurunkeun koléstérol jahat, tekanan darah tinggi sareng anu sanésna.

Jalma anu ngagaduhan masalah tulang ogé kedah nyéépkeun cépa. Éta beunghar nutrisi sapertos kalsium sareng fosfor anu ngajaga kakuatan sareng daya tahan organ-organ penting ieu dina awak manusa.

Pikeun awéwé, tuang ngeunah ieu mangrupikeun kabutuhan. Séréal mantuan nyegah malformasi fétus, beunghar pisan ku asam folat, ngeusian toko beusi anu dileungitkeun nalika haid, sareng ngabantosan ngirangan résiko kanker payudara.

Sakumaha?

Anjeun tiasa mendakan cépa di toko khusus kana penjualan produk alami sareng di sababaraha pasar swalayan anu langkung lengkep, kalayan langkung seueur pilihan. Hargana beda-beda pisan daérah ka daérah, tapi anjeun tiasa mendakan sakilo gabah garing dina halaman wéb pikeun 12 dugi ka 15 reais. Pisan mirah sareng éta saé sabab hasilna saatos terhidrasi.

Asak Chickpeas

asak buncis

Cara anu pangsaéna pikeun nyiptakeun anak hayam nyaéta hidrat dina cai sahingga naék ukuran sareng nawiskeun langkung seueur kamungkinan di dapur. Anjeun tiasa ogé masak, upami anjeun badé ngadamel jinis piring khusus.

Pokokna, anjeun kedah hidrat heula. Janten, antepkeun bijilna soak salami dua jam dina mangkok atanapi piring kalayan cai. Saatos éta, anjeun tiasa ngamimitian persiapan.

hayam bakar

hayam bakar

Dijual salaku camilan di toko dahareun kaséhatan. Nalika industriisasi, éta ngagaduhan bahan pengawet, natrium sareng unsur sanés anu sanés, salian ti rempah-rempah buatan.

Tapi anjeun ogé tiasa roti bakar sareng ngadamel camilan chickpea nyalira di bumi. Éta super renyah sareng bumbu sareng éta bakal janten pembuka pikeun tuang nyalira atanapi sareng kulawarga sareng tamu anjeun.

Chickpeas Anggang

Chickpeas anggang tiasa dianggo sapertos kacang panggang. Salawasna ngumbah séréal sateuacan dianggo, teras garing, minyak, bumbu sareng bakar sakitar 30 menit. Jajanan asli bakal kaluar tina panci.

Naon resep anu pangsaéna?

burger chickpea

Chickpeas biasana dipaké ku jalma anu henteu meakeun daging saolah-olah éta dina peran daging. Janten jalma tuang sangu, kacang, salad, kentang sareng cépi sanés sapi atanapi hayam.

Janten, resep anu pangsaéna nyaéta anu nyebatkeun cépa janten steak asli. Pilihan anu hadé nyaéta steak hamburger anak ayam.

Anjeun bakal hidrasi kacang dina cai ngagolak sahenteuna tilu jam sareng ngarobih cai tina kulub ieu tilu kali. Sakali parantos éta, anjeun bakal garingkeun kacang anu terhidrasi sareng nempatkeun kana kompor tekanan kanggo masak. Hayu deui masak pikeun 30 menit.

Pikeun mempermudah panyabutan cangkangna, alungkeun cépa kana mangkok atanapi pan anu sanésna ku cai anu tiis pisan. Teras anjeun bakal nyandak cépi anu dikupas teras dilebetkeun kana wajan pikeun tumis sareng bawang bodas sareng bawang bodas. Anjeun nambihan rempah anu anjeun resep, sapertos kunyit sareng uyah.

Campuranna parantos sayogi, ayeuna waktuna pikeun ngagiling cabé kana témpél, nambihan sakedik oat sareng bentukkeun steak. Anjeun tiasa nganggo steak ieu kanggo tuang ku tuangeun atanapi hamburger.

Upami anjeun resep tips ieu, bagikeun téks ieu dina jaringan sosial anjeun!

Tambah Comment