Kadaharan anu beunghar ku vitamin D3: parios mana anu kedah diét

Kadaharan anu beunghar ku vitamin D3: parios mana anu kedah diét

A vitamin d3 mésér éta kabutuhan unggal manusa, khususna awéwé, sareng éta aya dina sinar panonpoé. Ieu cara pangbasajanna pikeun anjeun gaduh vitamin D dina awak anjeun, bisa kakeunaan panonpoé, dina waktu incidence lemah sareng ogé ditangtayungan ku kituna anjeun teu boga kaduruk kulit. Anehna, sanajan sababaraha pikir moal, aya ogé dahareun beunghar vitamin d3 .

Dina jejer di handap ieu anjeun bakal ngalenyepan cara kieu sejenna ka acquire vitamin D. Dahareun, kumaha cara meakeunana, naon waé nutrisi sanésna, sareng inpormasi penting anu sanés. Parios!

[sambel]

Kadaharan anu beunghar ku Vitamin D3 sareng Séng

Séng mangrupakeun uyah mineral pohara penting pikeun kahirupan manusa cageur. Kabeneran, sababaraha kadaharan beunghar séng ogé di harga vitamin d3 . Ieu mangrupikeun daging, utamina anu paling henteu dipikaterang ku masarakat umumna, sapertos daging sapi sareng ati hayam, kerang, sardin sareng tuna kalengan, bahkan minyak cod cod ati.

Vitamin D3 10000 ui sareng kalsium

Kalsium penting pisan pikeun fungsi kelenjar tiroid anu penting pisan, salaku tambahan pikeun naekeun kakuatan tulang awak manusa. Maka, kadaharan anu beunghar kalsium diperyogikeun pisan pikeun manusa.

Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun mendakan dina kadaharan anu sami jumlahna seueur kalsium sareng ogé vitamin D. Ieu kasus susu sareng produk susu, sardin kaléng, salmon, kenari, kastanye sareng ogé biji rami.

Diajar ngeunaan pentingna vitamin A!

Daptar pangan pangalusna beunghar vitamin D

tuangeun vitamin D beunghar

Kadaharan anu pangsaéna pikeun anjeun kéngingkeun vitamin D anu anjeun peryogikeun sadidinten anjeun nyaéta:

  1. Sardin kaléng sareng tuna
  2. Ati banténg
  3. endog
  4. Yogurt
  5. Kéju Cheddar
  6. mantega
  7. Minyak ati cod

Ieu mangrupikeun tuangeun utami, anu paling seueur ngandung vitamin D, tapi teu saurang ogé épisiénna sapertos matahari. Dua puluh menit kakeunaan sinar panonpoé dina waktos kajadian anu kirang langkung cekap pikeun anjeun ngagaduhan vitamin penting ieu dina jumlah anu cekap pikeun hirup anjeun.

Ogé kenalkeun tuangeun anu ngagaduhan vitamin b12!

Benefícios

Vitamin D ngatur ampir awak manusa sacara gembleng, janten kakuranganana tiasa nyababkeun jalma serius, kalebet sistem anu penting pisan sapertos kardiovaskular.

Yen urang naha ngabogaan cukup vitamin D téh penting pisan pikeun awak anjeun keur fungsi sebaran normal sarta sistim imun anjeun tetep kuat tur aktif.

henteu cekap d3 vitamin 10000 ui , anjeun rentan ka déprési, masalah tulang, diabetes, kaleungitan kakuatan otot, panyakit jantung, flu, colds, panyakit otoimun komo jenis kanker khusus.

Pikeun awéwé, perhatian ieu kedah langkung istiméwa. Kurangna vitamin D jadi sabab resiko gede pisan ka ibu hamil, jeung indung nu bisa boga kaluron hiji na malah ngahasilkeun hipertensi dina indung nu pisan bahaya dina waktu ngalahirkeun.

Naon kuantitas dituduhkeun?

kadaharan anu beunghar ku vitamin D sapertos susu, kéju sareng endog

Unggal dinten, jalma peryogi 5 ka 10 jumlah vitamin D per dinten. 90% tina ieu kahontal kalayan kontak langsung sareng panonpoé, anu kedahna sadidinten sareng sahenteuna 20 menit. Sesa, ku, saimbang, diet sehat normal, anjeun tiasa dahar.

Naon anu alus pikeun ngaronjatkeun vitamin D?

Salaku tambahan panonpoé sareng tuangeun anu beunghar ku vitamin D, salah sahiji pilihan anu diturunkeun ka seueur ibu hamil nyaéta nyandak suplemen vitamin D, didamel di laboratorium. Éta ngabantosan tingkat vitamin dina jumlah anu diperyogikeun dina awak awéwé ogé lalaki.

Idéalna, jalma éta ngagaduhan seueur nutrisi ieu tina pangan anu beunghar ku vitamin D sareng ogé tina kontak sareng panonpoé. Ku alatan éta, biasana, supleménna ngan ukur dituduhkeun pikeun ibu hamil, anu peryogi seueur vitamin pikeun ngagaduhan kehamilan anu lancar.

Ngan ukur nyandak suplemén vitamin D upami anjeun meryogikeunana sareng dokter nitah anjeun. Upami teu kitu, nu nuju bade méakkeun duit keur nanaon. Kalayan diet saimbang sareng kontak anu wajar sareng panonpoé, jumlah vitamin D parantos langkung ti cukup pikeun anjeun hirup anu séhat sareng kualitas, tanpa sieun bagja.

Upami anjeun masih gaduh patarosan ngeunaan pangan anu beunghar ku vitamin D, tinggalkeun koméntar anjeun di handap!

Tambah Comment