Pangan Organik: Naon éta? Naon manpaatna?

Pangan Organik: Naon éta? Naon manpaatna?

Dahar anu leres hartosna henteu ngan ukur tuang tuangeun anu pas dina waktos anu pas, tapi ogé milih sumber tuangeun anu pas. Dina pengertian ieu, pangan organik beuki janten pilihan jalma anu milari alternatif alami sareng séhat pikeun tuangeun. Hoyong terang langkung seueur perkawis? Janten teras-terasan maca sareng tingali naon éta sareng naon manpaatna tina katuangan ieu.

Naon?

Dahareun organik mangrupikeun sadaya tuangeun anu henteu ngagaduhan gangguan kimia atanapi modifikasi genetik pikeun ngajamin tahanana ka hama, contona.

Janten, kadaharan ieu bébas tina péstisida, hormon, organisme anu dirobah sacara genetik sareng pupuk kimia. Pondokna, jenis kadaharan ieu bébas tina input anu teu ketat sacara alami.

Naon manpaatna pangan organik?

Ngonsumsi kadaharan organik mangrupikeun masalah anu ngalibatkeun ningkatna kualitas kahirupan sacara umum, sabab pangan ieu sanggup nyayogikeun manpaat penting pikeun dikonsumsi sareng kaséhatan sacara umum. Diantara mangpaatna nyaéta:

Ngurangan asupan zat toksik

Dina posisi luhur dina daptar panggunaan péstisida panggedéna di dunya, Brazil meakeun jumlah péstisida anu, upami dibagi diantara pendudukna, bakal ngahasilkeun langkung ti 7 liter per pangeusi (1).

Sanaos ieu sanés hartosna anjeun nyerep 7 liter éta, leres pisan yén fraksi, sakedik alit, tungtungna aya dina sistem anjeun. Kusabab zat ieu henteu dimetabolismena, mangtaun-taun anjeun tiasa sangsara mabok ku zat ieu kusabab anjeun nyobian janten séhat.

Di sisi sanésna, sareng pangan organik, ieu henteu kajantenan sabab éta leres-leres bébas tina input kimia, anu ngirangan asupan zat toksik.

Ngurangan résiko kangker

Khususna, fungisida sareng hérbisida diaku ku Organisasi Kaséhatan Dunya (2) salaku agén anu tiasa janten faktor résiko pikeun munculna sagala rupa kangker.

Ieu utamina disababkeun ku sifat kimia komponén ieu, anu nyababkeun awak sangsara karuksakan sareng numuwuhkeun sél anu teu leres, anu ngakibatkeun tumor ganas.

Maka, ku ngonsumsi organik anjeun ngirangan résiko kaserang kanker anu kajadian kusabab ayana sareng akumulasi zat ieu dina awak anjeun.

Boga nilai gizi anu langkung saé

Sanaos aya kontroversi ngeunaan jenis katuangan anu ngagaduhan nilai gizi anu langkung ageung, dimungkinkeun pikeun nyatakeun yén pangan organik ngagaduhan nilai gizi anu langkung saé.

Ieu ngandung harti yén pembuangan mineral sareng nutrisi anu dibentuk sareng diserep ku pepelakan ieu condong mastikeun hasil anu hadé pikeun awak. Éta bakal sapertos nyarios, contona, éta langkung séhat sareng ngagaduhan nilai gizi anu langkung saé pikeun tuang 200 kalori wortel tibatan 200 kalori coklat.

anu raoseun

Sanaos ieu ogé mangrupikeun patarosan anu relatif subyektif, cobian rasa anu biasa sareng versi organik éta. Éta kamungkinan pisan yén versi organik bakal ngagaduhan rasa pikeun anjeun sareng katingali langkung seger, langkung alami sareng langkung ngeunah.

Kalayan ieu, ngonsumsi tuang organik ogé ngajamin langkung seueur kualitas tuangeun anu aya hubunganana sareng rasa, anu janten langkung pikaresepeun.

Kadaharan organik nyaéta kadaharan anu henteu aya input kimia sareng berpotensi toksik, mastikeun kauntungan kaséhatan anu penting. Salaku tambahan pikeun nurunkeun résiko karacunan sareng kanker, pangan ieu ogé langkung raoseun sareng ngagaduhan nilai gizi anu langkung saé. Janten, upami anjeun hoyong diet anu langkung séhat, tong hilap ngémutan tuangeun ieu.

Tambah Comment