Kadaharan dasar anu ngajaga awak séhat: Diajar naon sareng kumaha meakeunana!

Kadaharan dasar anu ngajaga awak séhat: Diajar naon sareng kumaha meakeunana!

Kiwari ku seueur pisan pangan industri, seueur pisan tuangeun anu siap tuang sareng padamelan kahirupan sapopoe, kaseueuran jalma resep kana barang anu gancang atanapi siap tuang anu henteu teras-terasan séhat atanapi saé pikeun awak urang.

Kadaharan anu séhat dianggap ku seueur jalma kusam atanapi henteu raoseun, kusabab éta mangrupikeun kalepatan ageung, naon waé sareng sadayana tuangeun nalika disiapkeun leres tiasa pikaresepeun sareng ngeunah.

Ayeuna aya réstoran khusus dina kadaharan anu séhat anu diperyogikeun pisan. Upami anjeun sanés ahli kuliner anu saé sareng ogé teu gaduh seueur waktos pikeun bakti pikeun masak, milari réstoran di kota anjeun anu henteu nyerah dina nyayogikeun tuangeun anu séhat sareng lezat.

Kadaharan anu kedah dilebetkeun kana diét

Supados urang ngarobih deui konsép tuangeun urang, urang kedah ngartos heula sagala rupa kadaharan, nyaéta kadaharan anu dikonsumsi sadidinten tanpa aya pura-pura, nyaéta:

  • séréal sareng akar - Ieu mangrupikeun tuangeun anu, sabab beunghar karbohidrat, nyayogikeun langkung seueur tanaga pikeun urang ngalaksanakeun kagiatan sadidinten, sedengkeun pikeun anu ngalaksanakeun kagiatan fisik, éta kedah dikonsumsi dina jumlah anu langkung ageung tibatan normal.
  • Bungbuahan, sayuran sareng sayuran - penting pisan pikeun ngajaga kaséhatan sareng fungsi awak anu saé, sabab beunghar serat, vitamin sareng mineral.
  • Kacang lentil sareng kacang polong - Kadaharan beunghar protéin, sayuran, beusi sareng serat.
  • Daging sareng kadaharan sato - Éta beunghar kalsium sareng protéin anu nguatkeun, tumuh sareng ngabentuk kulit, kuku, rambut, huntu sareng tulang.

Kadaharan anu dianggap henteu séhat nyaéta anu beunghar gula sapertos permén, permén, coklat, és krim, sareng sajabana ogé, kadaharan anu digoréng sareng minyak nabati, margarin atanapi mantega sareng tuang anu langkung seueur uyah, aya dina kaseueuran tuangeun, henteu séhat diolah. tuangeun.

grup dahareun

Sababaraha tips ngeunaan kadaharan anu séhat sareng fungsina

  • Kentang amis beunghar ku tambaga anu ngarangsang produksi kolagén anu ngabantosan kulit tetep pageuh sareng nyegah kerutan.
  • Buah beureum beunghar ku antioksidan, anu sajaba ti ngajaga fungsi otak sareng jantung anu leres, daun kulit langkung lemes.
  • Kacangan beunghar ku lemak séhat, antioksidan, serat, protéin, vitamin sareng mineral sareng sekutu ngirangan beurat.

Salawasna émut pikeun milarian tuang anu séhat pikeun kualitas hirup anu langkung saé sareng umur anu langkung lami. Nalika balanja di supermarket atanapi mesen piring di réstoran, sok resep produk anu asalna alami, sapertos tuangeun anu aya dina brosur assai ieu, atanapi resep kana produk organik.

Sareng hiji deui tip emas

"Nginum seueur cai?"

Awak urang ogé didamel tina cai, kaajaiban alam ieu moal leungit tina tip kami, urang kedah nginum sahenteuna dua liter cai sapoé. Cai nyandak urang sababaraha manpaat, salian ti hidrasi, éta ngatur suhu awak, detoksifikasi, nyerep sareng ngangkut nutrisi sareng oksigén.

Janten kabeneran dina milarian diet anu beunghar protéin sareng nutrisi anu saé pikeun kaséhatan anjeun!

Tambah Comment