Kelor Waluh: Panggihan mangpaatna sareng diajar nganggo anu leres!

Kelor Waluh: Panggihan mangpaatna sareng diajar nganggo anu leres!

A siki waluh éta janten kawéntar di panjuru nagara kusabab manpaatna pikeun kaséhatan, karaharjaan sareng ogé pikeun éstétika masarakat. Ayeuna, éta diulik ku sababaraha panaliti anu milari binih ieu solusi pikeun seueur masalah.

Dina jejer ieu anjeun bakal terang sadayana anu parantos kapendak ngeunaan siki waluh, manpaatna anu saleresna, kumaha éta kedah dikonsumsi sareng inpormasi anu sanés ngeunaan zat ieu. Parios!

[sambel]

Naon manpaatna?

kauntungan siki waluh

Sikina waluh, anu sateuacanna dipiceun nalika nyiapkeun piring sareng sayuran, janten seueur dianggo, kusabab sipat ubarna sareng ogé pikeun karaharjaan.

Dokter sareng panaliti parantos mendakan dina siki sumber protein anu penting pisan, anu saé pikeun ngencangkeun otot, nguatkeun organ, sareng bahkan ngiringan.

Sikina waluh ogé beunghar magnesium, uyah mineral anu hadé pikeun ngatur kadar gula getih, tekanan getih sareng nyayogikeun énergi pikeun sél.

Mangpaat sanés anu parantos kapendak nyaéta siki waluh ngajagi sistem imun, ngabantosan kasihatan prostat pikeun lalaki, ningkatkeun suasana haté, ngabantosan kualitas bobo sareng beunghar antioksidan anu ngabersihkeun awak anjeun sareng ngajagi ati anjeun tiasa dianggo sakumaha kuduna.

Kenalkeun sadaya kauntungan cabé ogé!

minyak siki waluh

Anu pangsaéna sareng paling umum nyaéta meakeun siki nyalira, dicandak tina waluh teras disimpen dina salad atanapi piring anu sanés, tapi aya ogé minyak siki waluh, anu tiasa dianggo dina tuangeun atanapi bahkan ngalirkeun kulit sareng kulit. Rambut. .

Minyakna biasana didamel tina waluh khusus anu disebat Styria sareng ngagaduhan manpaat anu sami sareng bibit atah anu anjeun mésér nalika anjeun mésér waluh di pasar atanapi supermarket.

Kumaha nyiapkeun?

siki waluh kumaha nyiapkeun

Upami anjeun langkung resep nganggo siki waluh, tip utami nyaéta nganggo éta atah, tanpa kagorengan, ninggang, masak, atanapi anu sapertos kitu. Ieu kusabab sipat siki langkung saé nalika atah. Manaskeun siki tiasa nyababkeun éta leungit sababaraha atanapi seueur gizi ieu.

Janten, anu paling umum nyaéta misahkeun siki sareng nyiapkeun salad tiis sareng aranjeunna. Salad ieu tiasa tropis pisan, warna-warni, sareng daun, sayuran sareng buah-buahan sareng dipungkas ku siki waluh.

Tip anu sanés nyaéta naksir siki sareng nempatkeun kana tuangeun siap-siap sareng piring, sapertos daging, sangu, atanapi dina saos anu ogé raoseun pisan.

Kumaha meakeunna?

Anjeun tiasa nyéépkeun siki waluh dina bentuk atah na, ngalangkungan piring sareng resep anu nganggo ngeunah ieu, atanapi anjeun tiasa ngonsumsi éta ngalangkungan minyak siki waluh atanapi ku cara nyandak suplemén tuangeun anu ngagunakeun siki waluh salaku basa.

Ieu mangrupikeun tilu pilihan utama anjeun kedah nyéép siki sapopoé sareng kéngingkeun sadaya manpaatna. Tip anu penting nyaéta ulah kaleuleuwihi, sababaraha siki sadinten atanapi sababaraha kali saminggu langkung ti cukup. Jumlah sadidinten anu luhur bahkan tiasa ngajantenkeun anjeun gendut, sabab ngagaduhan seueur kalori.

Naha siki waluh janten ipis?

siki waluh

Sikina waluh beunghar ku protéin, kalium sareng magnésium sareng sadayana ieu ngabantosan pamulihan sareng penguatan otot, anu disebut massa langsing ogé dina ngaleungitkeun lemak, massa lemak. Upami dikonsumsi dina jumlah anu murah, éta tiasa ngabantosan anjeun ngirangan beurat.

Masalahna nyaéta siki waluh seueur kalori, janten upami anjeun ngonsumsi seueur teuing, pangaruhna bakal tibalik, anjeun bakal nambihan beurat tibatan kaleungitan beurat.

Panghasilan

Resep pangsaéna pikeun nganggo siki waluh anjeun nyaéta nyiapkeun salad warna-warni sareng seueur bahan.

Apu Amérika, apu beureum, arugula, tomat céri, pelem, zaitun hideung, jagong, wortel sareng siki waluh nepi ka réngsé. Sadaya ieu dibumbuan ku sakedik uyah, minyak sareng jeruk nipis. Éta nikmat, bahkan langkung ngahiji sareng daging anu éndah.

Sikina waluh ogé tiasa ditumbuk sareng dilebetkeun kana saos atanapi dianggo salaku bumbu éksternal saatos tuang parantos disiapkeun. Éta ogé pilihan anu hadé pikeun anjeun nganggo rempah ieu.

Upami anjeun resep tips ieu ngeunaan siki waluh, bagikeun téks ieu dina jaringan sosial anjeun!

Tambah Comment