Protéin Whey: Manpaat pikeun Hypertrophy, Kaséhatan sareng Panurunan Berat

Protéin Whey: Manpaat pikeun Hypertrophy, Kaséhatan sareng Panurunan Berat

Salah sahiji suplemén anu paling terkenal sareng dianggo di dunya nyaéta Whey Protein. Paling cocog pikeun aranjeunna anu hoyong ningkatkeun tingkat massa otot sareng aya variasi anu cocog sareng anu ngamimitian dina binaraga, ogé anu parantos sepuh.

Kuring yakin anjeun kantos nguping Whey Protein, sanaos anjeun henteu kalibet dina dunya olahraga. Éta sabab, seueur dokter sareng ahli nutrisi nyarankeun suplemén ieu pikeun jalma biasa, kusabab rupa-rupa manpaat kaséhatan.

Salaku tambahan, aya manpaat anu sanés anu aya hubunganana sareng panggunaan suplemén ieu: leungitna beurat. Nanging, sok hadé pikeun ngajelaskeun yén éta ngan ukur ngabantosan ngaduruk gajih, sabab ieu sanés fungsina, sabab aya térmogenik.

Janten, kuring ngajak anjeun pikeun terang sacara caket sadaya manpaat anu disayogikeun ku Whey Protein ka pangguna na, boh sacara langsung atanapi henteu langsung, salian ti terang épék sampingna anu tiasa disababkeun ku panyalahgunaan sareng kontébat.

Anjeun siap? Janten hayu urang angkat!

Naon protéin whey?

Protéin Whey mangrupikeun suplemén kadaharan tina nilai biologis tinggi didamel ku protéin whey. Dina komposisina ogé aya asam amino sapertos Glutamine, Arginine, salian ti ranté bercabang asam amino (BCAA's) nyaéta Leucine, Isoleucine sareng Valine.

Aya sababaraha variasi Whey Protein kalayan ciri-cirina nyalira sapertos Konsentrat, Terasing, Terhidrolisis, 3W bahkan Protein Whey Awéwé.

Mangpaat pikeun gain massa otot

Protéin mangrupikeun makronutrién utama anu tanggung jawab ngawangun otot sareng pulih. Nalika urang ngalaksanakeun latihan binaraga, serat otot urang sangsara sababaraha tatu mikro anu diréproduksi salami masa istirahat anjeun.

Whey Protein bakal ningkatkeun régenerasi otot ieu, ngajantenkeun otot langkung berkembang langkung gancang.

Salaku tambahan, suplemén ieu nyayogikeun gancang, anu mangrupikeun salah sahiji kaunggulanana. Protéin diwangun ku sababaraha jinis asam amino sareng, nalika dicerna gancang, asam amino ieu lebet kana aliran getih langkung gancang sareng gampang.

Salah sahiji asam amino utami anu kagolong protéin nyaéta leusin. Mangrupikeun asam amino ésénsial (anu awak urang henteu ngahasilkeun) anu nimpah langsung kana rékonstruksi serat otot, sahingga ngahasilkeun hipértropi anu langkung saé.

Mangpaat sanés anu dijamin ku Whey Protein pikeun awak urang nyaéta tanaga anu ningkat sareng daya tahan fisik, nurunkeun kacapean otot (kacapean), nyegah nyeri otot saatos latihan, diantawis faktor sanés anu ningkatkeun kinerja latihan sareng, akibatna, ngahasilkeun kauntungan tina massa otot.

Mangpaat kaséhatan

Whey Protein sanés suplemén éksklusif pikeun binaragawan, nyaéta, sagala jinis jalma tiasa nganggo éta, salami aya kabutuhan sareng aranjeunna ngahargaan pedoman pabrikan atanapi ahli nutrisi pikeun dianggo.

Diantara kauntungan utama Whey Protein anu aya hubunganana sareng kasihatan, urang tiasa nyorot:

  • Ngabantosan dina pengobatan asma;
  • Nyegah masalah kardiovaskular;
  • Ngabantosan ngadalikeun kadar koléstérol;
  • Ngabantosan ngadalikeun glukosa getih;
  • Ngabantosan ngadalikeun tekanan getih;
  • Ningkatkeun kekebalan;
  • Diantara anu sanésna.

Titik sanés anu kedah disorot ngeunaan Whey Protein nyaéta ngahasilkeun sababaraha kauntungan pikeun penderita HIV. Éta nyegah sél virus tina ngarusak jaringan otot sareng kaleungitan massa otot.

Salaku tambahan, glutamine anu aya dina Whey ngabantosan nambihan kekebalan anu kaganggu ku munculna virus. Nanging, upami anjeun positip HIV, disarankeun nyungkeun naséhat médis sateuacan nganggo éta.

Mangpaat pikeun leungitna beurat

Sanaos Whey Protein sanés khusus pikeun ngaduruk gajih awak, aya sababaraha faktor anu aya hubunganana sareng konsumsi na.

Salaku conto, nalika urang nganggo suplemén ieu dikombinasikeun sareng diet saimbang sareng latihan anu saé, metabolisme urang condong langkung gancang. Ku cara éta, awak urang bakal ngaduruk langkung gajih.

Salaku tambahan, dibuktikeun sacara ilmiah yén Whey Protein tiasa ngabantosan ngadalikeun satiety, khususna Whey Wanoja anu ngandung protéin kécap dina komposisina. Ku cara ieu, anjeun ngan ukur bakal ngahakan anu diperyogikeun, nyingkahan tuangeun kalori tinggi sareng jinis omong kosong anu matak gendut.

Penting pikeun netelakeun yén éta henteu ngan ukur salah sahiji jenis Whey Protein anu cocog pikeun saha waé anu ngagaduhan diet penurunan berat badan. Salaku conto, Whey Concentrate ngandung ngan ukur 70 dugi 80% protéin sareng konsentrasi lemak sareng karbohidrat anu langkung luhur.

Maka, anu paling merenah dina kasus ieu nyaéta Isolated Whey, anu ngandung 90% protéin sareng kandungan lemak sareng karbohidrat anu langkung handap.

Ogé, kudu ati-ati ku jumlah Protéin Whey, sabab kaleuleuwihan protéin dina awak tiasa dirobih janten gajih lokal, anu sama sekali henteu pikaresepeun pikeun anu hoyong leungit beurat.

whey

Pangaruh samping sareng kontéksipikasi

Sakumaha parantos urang tingali, Whey Protein diturunkeun tina protéin whey sareng kaseueuran versi na ngandung laktosa. Ku alatan éta, saha waé anu teu sabar kana disakarida ieu (laktosa) kedah nyingkahan konsumsiana, upami teu tiasa aya sababaraha efek samping, sapertos:

  • Teu ngarareunah lambung;
  • Gas;
  • Masalah saluran pencernaan;
  • Nyeri beuteung;
  • Birit.

Awéwé hamil kedah nyingkahan panggunaanna, sabab komposisi suplemén ieu tiasa henteu saé pikeun pembentukan orok. Ogé, jalma anu ngagaduhan ginjal, ati atanapi panyakit sanés kedah konsultasi sareng dokter sateuacan dianggo.

kacindekan

Ayeuna anjeun terang sadayana manpaat anu tiasa dihasilkeun Whey Protein pikeun paningkatan massa, kasihatan bahkan penurunan beurat badan, naon anu anjeun ngantosan kanggo mésér pot anjeun sanés?

Salawasna hormat jumlah anu disarankeun ku pabrikan atanapi ahli nutrisi anjeun sareng ogé waspada ngeunaan kontétrikasi. Ku ngalakukeun ieu, anjeun tiasa nyingkahan masalah kaséhatan anu serius.

Hoyong terang langkung seueur ngeunaan seueur jinis suplemén sanés? Kuring nyarankeun anjeun KLIK DIDIEU sareng aksés Tip Binaragawan, anu ngagaduhan tulisan sapopoé ngeunaan binaraga, suplemén, latihan sareng seueur deui!

Suplemén anu saé!

Tambah Comment